Mieren
Mieren behoren tot de orde van de Hymenoptera of vliesvleugelige. Het zijn sociaal levende, statenvrmende insecten. Om te voorkomen dat mieren van buiten worden aangetrokken, dient men levensmiddelen, die aantrekkelijk voor hen zijn, zoals jam, suiker e.d. te bewaren in goed gesloten potten of bussen. ’s Nachts geen vuil vaatwerk laten staan. Afvalemmers goed gesloten houden.

Kakkerlakken
Kakkerlakken komen zeer algemeen in centraal verwarmde gebouwen, levensmiddelen productie bedrijven en aan boord van schepen voor. Deze insecten zijn ongewenst omdat ze o.m. voedsel vervuilen en bacteriën en schimmelsporen kunnen overbrengen. Ze verspreiden een onaangename geur en zijn door de grote aantallen waarin ze voor kunnen komen, uitermate hinderlijk.

Vlooien
Bijna iedere hond of kat heeft wel een paar vlooien. Soms merk je daar weinig van, maar bij warm weer kan een vlo in vier weken duizenden nakomelingen krijgen, die allemaal op zoek gaan naar eten: bloed! Bij een vlooienplaag in huis is de boosdoener bijna altijd de kattevlo, die zijn kaken ook graag in honden of andere huisdieren zet.

Bedwantsen
Deze insecten, die vaak ten onrechte met de naam “wandluis” werden betiteld, komen over de gehele wereld voor. Het zijn in gebouwen levende parasieten van warmbloedige dieren, die zich meestal voeden met het bloed van de mens. Indien bedwantsen in grote aantallen in een ruimte (bv. slaapkamer) aanwezig zijn, dan bespeurt men een karakteristieke geur.

Zilvervisjes / papiervisjes
Deze vleugelloze insecten komen zeer algemeen voor geringe aantallen, maar kunnen zich snel vermeerderen. Het is van groot belang dat men de juiste soort vaststelt, aangezien beide soorten totaalverschillende eisen stellen aan de relatieve luchtvochtigheid van de omgeving waarin ze voorkomen en de bestrijding van deze beide soorten zo die al noodzakelijk is, daarom totaal verschilt.

Wespen (wespennesten)
In de warme zomer, vooral in juni t/m augustus, kunnen wespen het ons zeer lastig maken. In een goed ontwikkeld wespenvolk kunnen soms wel 5.000 of meer individuen voorkomen. Wespen kunnen, wanneer ze in het nauw worden gebracht of wanneer hun nest wordt verstoord, soms tot steken overgaan. Sommige mensen zijn voor wespengif zo allergisch, dat ze zich in verbinding moeten stellen met een arts.

Bij het ontdekken van een wespennest is het belangrijk dat u rustig reageert en het
professioneel, door een bestrijdingstechnicus, laat verwijderen. Wespenbestrijding kunt u
beter niet zelf doen, dat is gevaarlijk!

– Sluit nooit de invliegopening van het wespennest af.
– Sla niet naar wespen die in de buurt komen.
– Gebruik in het gebied van het wespennest geen zoetigheid.
– Maak het gezicht van uw kinderen goed schoon en vervang eventueel de kleding na het eten van zoetigheid.
– Let op! Wespen kunnen meerdere malen steken.

Neem zo spoedig mogelijk telefonisch contact op met Smit Ongediertespecialisten om de wespen te bestrijden, of vul het aanvraagformulier in, dan nemen wij binnen 24 uur (op werkdagen) contact met u op voor het maken van een afspraak.

Wij bieden seizoensgarantie op de bestrijding van een wespennest. Dit houdt in dat wij volledig kosteloos de bestrijding opnieuw komen uitvoeren indien de wespen na 7 á 10 dagen nog niet verdwenen zijn.

Vliegen
De kamervlieg en de kleine kamervlieg zijn de twee vliegensoorten die in Nederland het meest binnenshuis voorkomen. Naast het feit dat vliegen zeer hinderlijk kunnen zijn, staan ze ook te boek als beruchte ziekteverspreiders. Aan poten, monddelen en haren, alsmede via de uitwerpselen, nemen ze allerlei ziekteverwekkende bacteriën en virussen mee, die een gevaar opleveren voor mens en huisdier.